Meest gestelde vragen Hoofdkussens.nl

Welke slaaphouding heb ik?

Het doel van een goed hoofdkussen is dat uw hoofd neutraal en recht ligt tijdens het slapen zodat uw nek geen rare buigingen of hoeken hoeft te maken waardoor nekklachten kunnen ontstaan. Het is daarom van belang dat u weet welke slaaphouding u heeft omdat de keuze van een hoofdkussen hiervan afhangt. Het is dus belangrijk om te weten in welke positie u normaliter slaapt: op uw zij, rug of buik of afwisselend. Hieronder hebben wij de verschillende type slapers op een rijtje gezet:

Een bewegelijke slaper: als u een bewegelijke slaper bent heeft u vaak geen specifieke voorkeur voor een speciale slaappositie. De meeste mensen vallen onder deze categorie omdat zij vaak wisselen van positie tijdens de nacht. Wanneer u onder deze groep mensen valt, kunt u een gemiddeld dik kussen kopen, waarmee uw hoofd in de meeste slaapposities goed wordt ondersteund. In principe zijn alle standaard en medium kussens hiervoor geschikt.

Een zijslaper: als u een zijslaper bent, dan is een wat dikker dan gemiddeld hoofdkussen voor u geschikt omdat deze uw nek beter ondersteunt en de ruimte tussen uw oor en schouder beter overbrugt. Het is van belang dat uw hoofd in dezelfde lijn ligt met uw ruggengraat/ruggenwervel. Voor zijslapers is meestal een medium tot stevig hoofdkussen geschikt. Heeft u een groter dan gemiddeld postuur, dan heeft u een stevig kussen nodig.

Een rugslaper: als u een rugslaper bent, dan slaapt u het beste op een dunner dan gemiddeld kussen. Een te dik en hoog kussen is namelijk niet prettig voor uw nek. Wij raden u aan om een zacht kussen te kiezen. Heeft u een groter dan gemiddeld postuur, neem dan een goed vormbaar medium kussen.

Een buikslaper: als u op uw buik slaapt, dan kunt u zelfs zonder kussen slapen of met een heel dun, zacht kussen met weinig volume kiezen.

Een multi-functionele slaper: mensen die naast slapen ook lezen of televisie kijken in bed. Hierbij moet het hoofd het liefst wat hoger liggen. De voorkeur gaat dan ook uit naar een hoger en harder hoofdkussen.

Hoe kies ik de stevigheid van mijn kussen?

Zacht kussen: een zacht hoofdkussen is platter omdat er minder vulling in de kussen zit. Een zacht kussen is niet volumineus en geschikt voor buik of rugslapers.

Medium kussen: een gemiddeld medium hoofdkussen is een standaard kussen dat voor veel mensen geschikt is. Een medium kussen past bij bewegelijke slapers (de meeste mensen) en zijslapers met een gemiddeld postuur.

Stevig kussen: een stevig hoofdkussen is volumineus, dikker en hoger. Dit kussen is vooral geschikt voor zijslapers met een groter dan gemiddeld postuur.

Kinderkussen: voor kinderen is het fijn (en aan te raden) om op een plat kussen te slapen. Hiermee ligt het hoofd neutraal. Het kinder hoofdkussen is dan ook het platste hoofdkussen. Bovendien is het klein en heeft het erg weinig vulling.

Nekrolkussen: mensen die extra ondersteuning van de nek willen, kunnen een kussen kiezen waar een verdikking ter hoogte van de nek zit, een soort `nekrol`.

Traagschuimkussen: dit kussen is geschikt voor mensen die weinig tegendruk van het kussen willen. Het schuim reageert op lichaamswarmte. Het schuim verplaatst zichzelf van de warmte af waardoor de vulling zich naar uw hoofd en nek vormt en zodoende weinig tot geen tegendruk geeft.

Wat voor soort kussens bestaan er?

Er bestaan veel soorten hoofdkussens in vorm, kwaliteit en vulling. Met betrekking tot vulling kan de volgende indeling in grote lijnen gemaakt worden:

Surf naar een bepaalde categorie pagina op onze website voor meer informatie over deze hoofdkussens.

Ik heb regelmatig nekpijn / nekklachten. Wat kan ik hier tegen doen?

Een verkeerde slaaphouding kan nekklachten veroorzaken. Het komt vaak voor dat mensen al lange tijd in een verkeerde of nekbelastende positie slapen voordat zij nekklachten krijgen. Onze experts raden u aan om niet op uw buik te slapen omdat dit de meest belastende factor voor uw nek is. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen. Een goed hoofdkussen voorkomt of verhelpt uw nekpijn, omdat deze uw nek en hoofd goed ondersteunt. Mensen die extra ondersteuning van de nek willen, kunnen bovendien een kussen kiezen waar een verdikking ter hoogte van de nek zit, een soort `nekrol`.

Hoe kan ik mijn snurken verminderen?

Snurken is lastig om te voorkomen. U kunt echter wel uw snurken verminderen. Wij raden u het volgende aan:

  • Vermijd alcoholgebruik vanaf twee uur voor het slapen.
  • Vermijd een zware maaltijd vlak voor het slapen.
  • Eet gezond en beweeg voldoende om overgewicht te voorkomen.
  • Tot slot hebben wij een aantal speciale anti-snurk kussens in de aanbieding die speciaal zijn gemaakt om snurken tegen te gaan.

Ik ben allergisch. Welk kussen heb ik nodig?

Hoofdkussens.nl verkoopt speciale anti-allergie kussens. U kunt naar deze sectie op onze website gaan om de specificaties door te lezen. Als u problemen hebt met huisstofmijt in het hoofdkussen, dan kunt u een aantal dingen doen om deze problemen te verminderen. Voorzie het kussen van een sloop van zeer dichtgeweven, synthetisch materiaal, zodat huidschilfers (voedsel voor huisstofmijt) en stofmijt hier niet doorheen kunnen. Sommige donzen kussens zijn geschikt voor mensen met huisstofmijt allergie door de zeer dichtgeweven tijken. We bieden daarnaast ook antiallergie kussens aan. Deze hebben een unieke behandeling gekregen waardoor ze mijt, bactieriën en schimmels afweren.

Vanaf welke leeftijd hebben kinderen een kussen nodig?

Als uw kindje de leeftijd van 2 jaar heeft bereikt, kunt u overgaan op een kinderkussen. Kinderkussens voor kinderen jonger dan 2 jaar raden wij ten zeerste af. Het eerste kussen van een kind dient zeer comfortabel en dun te zijn en van ademend materiaal (vaak 100% anti-allergisch katoen). Bij een goed kinderkussen kan uw kind gemakkelijk door de hoezen heen ademen. De kinderkussens van hoofdkussens.nl bieden een perfecte steun voor uw kindjes hoofd en nekwervels.

Wat is de standaard kussenmaat?

Een standaard maat voor hoofdkussens is in Nederland 60 cm x 70 cm. De meeste kussenslopenzijn ook gemaakt voor deze standaard maat. Er zijn echter ook kussens met afwijkende maten zoals maat 45 cm x 80 cm die ondieper zijn en u dus meer ruimte in bed geven. Ook zijn er zogenaamde kleine kussentjes van 35 x 50 cm of 40 x 60 cm die ook wel “Jantjes” worden genoemd.

Kan ik mijn kussen wassen en zo ja hoe vaak?

Een hoofdkussen dient vaker gewassen te worden dan een dekbed. Het hoofdkussen heeft namelijk meer te verduren omdat de meeste mensen via hun hoofd transpireren. Wij raden u aan om uw kussenslopen minimaal 1x per week te wassen of te vervangen. U kunt uw kussen zelf wassen, maar let hierbij wel op de specifieke wasvoorschriften van het desbetreffende kussen. Hoe vaak u uw hoofdkussen moet wassen, hangt uiteraard af van het gebruik en uw persoonlijke situatie. De mate van transpiratie en de ventilatie in uw slaapkamer spelen bijvoorbeeld hierbij een rol. Wij raden u aan om een donzen hoofdkussen minimaal 1x per jaar te wassen/reinigen door een gespecialiseerde wasserette of stomerij. Synthetische hoofdkussens kunt u daarentegen eenvoudig zelf wassen en het liefst 1x per maand.

Hoe lang gaat een kussen mee?

Afhankelijk van het onderhoud, behoudt een hoofdkussen max. tussen de 3 en 5 jaar zijn veerkracht, afhankelijk van inhoud en gebruik. Daarna slinkt de vulling en verliest het kussen zijn werking.

Kan ik ook telefonisch bestellen?

Jazeker, u kunt onze vriendelijke klantenservice bereiken tijdens werkdagen tussen 9:00 en 17:00 bereiken op het telefoon nummer: 020-2624202 . Verder kunt u altijd een e-mail sturen naar info@hoofdkussens.nl

Is het mogelijk om het afleveradres te wijzigen als de bestelling al gedaan is?

In de meeste gevallen wel maar dit hangt af van uw specifieke bestelling. Wij raden u aan om altijd zo snel mogelijk contact op te nemen met onze klantenservice afdeling zodra u weet dat er iets gewijzigd moet worden aan uw order. Afhankelijk van de status van uw bestelling kunnen wij uw order en afleveradres mogelijk nog aanpassen.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Als u de bestelling nog niet heeft ontvangen is het altijd mogelijk om deze te annuleren. Na de levering van uw aankoop heeft u 30 dagen de tijd om uw bestelling te retourneren. Wilt u een product retourneren? Stuur dan een e-mail naar info@hoofdkussens.nl met daarbij de reden en/of foto van eventuele beschadiging. Producten die op maat zijn gemaakt vallen hier niet onder. Wij raden u aan om onze Algemene Voorwaarden aandachtig door te nemen voor meer informatie.

Medische kussens:

 

Een ogenblik geduld a.u.b.