Onderhoudstips hoofdkussens

Een goed hoofdkussen is bepalend voor uw nachtrust. Wij raden u dan ook aan om er voor te zorgen dat u een goed hoofdkussen heeft en dat u deze op de juiste manier onderhoudt. Afhankelijk van het gebruik en het onderhoud gaat een kussen gemiddeld 3 jaar mee.

Hoofdkussen wassen

- Was of vervang uw kussensloop minimaal 1x per week.
- Uw kunt sommige kussens zelf wassen, maar let daarbij wel op de specifieke wasvoorschriften van het desbetreffende kussen. Laat na het wassen de kussen wel goed drogen.
- Laat uw kussen regelmatig luchten.
- Klop uw kussen regelmatig op.

Hoe vaak u uw hoofdkussen moet wassen, hangt uiteraard af van het gebruik en uw persoonlijke situatie. De mate van transpiratie en de ventilatie in uw slaapkamer spelen bijvoorbeeld hierbij een rol. Wij raden u aan om een donzen hoofdkussen minimaal 1x per jaar te wassen/reinigen door een gespecialiseerde wasserette of stomerij. Synthetische hoofdkussens kunt u daarentegen eenvoudig zelf wassen en het liefst 1x per maand.

Hoofdkussens vervangen

Als u uw hoofdkussen goed onderhoudt en reinigt, dan is vervanging uit hygiënisch oogpunt niet echt noodzakelijk. Zo lang het maar goed functioneert. Over het algemeen geldt: na een jaar of drie is een hoofdkussen aan vervanging toe omdat de vulling simpelweg niet meer de ondersteuning geeft die het u behoort te geven.

Een greep uit onze selectie:

 

Een ogenblik geduld a.u.b.