Hoofdkussens

Hoofdkussens

Een hoofdkussen kan natuurlijk niet ontbreken bij uw nachtrust. Of u nou het liefst op uw zijde, uw rug of op uw buik slaapt, in ons assortiment hebben wij veel verschillende hoofdkussens opgenomen zodat u een kussen kunt kiezen dat bij uw wensen en behoeften past.
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Hoofdkussens

Hoofdkussens.nl is de specialist op het gebied van alle soorten hoofdkussens. Op onze website vindt u een uitgebreid assortiment kussens van verschillende materialen, vullingen en afmetingen. Zo vindt u hier standaard kussens maar ook meer uitzonderlijke kussens zoals een kersenpitkussen of een boekweitkussen:

Donzen kussens
Wollen kussens
Synthetische kussens
Traagschuim kussens
Latex kussens
Kapok kussens
Kinderkussens
Boekweitkussens

Plus- en minpunten van verschillende vullingen

Dons en veren kussens
Pluspunten: Hoge vormbaarheid van de vulling en meestal goede vouwbaarheid van het hele hoofdkussen.
Minpunten: Niet eenvoudig te wassen en aanpassen van de hoeveelheid vulling aan persoonlijke wensen kan lastig zijn.

Synthetisch kussens
Pluspunten: veel vormen en contouren mogelijk en als het hoofdkussen een rits heeft is het aanpassen aan persoonlijke vorm en hoogte mogelijk door het aanpassen van de vulling. Bovendien is het kussen eenvoudig te reinigen.
Minpunten: Mindere vormbaarheid en vouwbaarheid dan donzen en veren kussens.

(Visco-elastisch schuim kussens
Pluspunten: Verwarmt en vormt zich naar het lichaam en past zich aan het individu aan
Minpunten: Contactvlak wordt groter gedurende de tijd door warmte en druk van de slaper wat problemen kan opleveren met de warmte- en vochtontwikkeling. Omdat de vochtontwikkeling hoger is bij dit soort kussens zal dit kussen minder geschikt zijn voor mensen die snel zweten.

Wat voor hoofdkussen voor welke type slaper

Traditionele slaper
Wanneer u geen voorkeur heeft voor een specialie slaappositie, dan kunt u kiezen voor een donzen of vormbaar hoofdkussen. Doordat het kussen verschillende vormen kan aannemen is het geschikt te maken voor verschillende slaaphoudingen.

Multi-functionele slaper
Wanneer u ook leest en televisie kijkt in bed, dant kunt u het beste een kussen nemen waarmee uw hoofd wat hoger ligt. Een hoger en harder hoofdkussen is dan wellicht geschikt voor u.

Buikslapers
Wanneer u op uw buik slaapt, dan is ademhalen tijdens de slaap een erg belangrijk aspect. Bij hoge donzen en verren hoofdkussens is ademhalen over het algemeen lastiger omdat u in het kussen wegzakt. Een laag hoofdkussen is aan te raden omdat uw nek zo min mogelijk verstrekt wordt.

Neksupport
Wanneer u extra ondersteuning voor uw nek heeft, zou u het beste een hoofdkussen kunnen kiezen met een verdikking ter hoogte van de nek, ook wel een nekrol kussen genoemd. Een nadeel van een nekrol kussen is dat wanneer u tijdens de nacht veel draait uw nek niet meer goed op de rol ligt waardoor uw nek op de verkeerde manier ondersteund wordt.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.