Wollen kussens

Wollen kussens

U zult heerlijk slapen op een kussen met een wollen vulling. U zakt niet weg in de kussens en ondanks dat ze van wol gemaakt zijn, zult u het niet te snel te warm krijgen tijdens uw nachtrust. Bekijk het assortiment en kies een kussen dat bij u past.
  • Beste prijsgarantie!
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Snelle levering

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Wij raden u aan uw selectie aan te passen of voor verdere informatie contact op te nemen met onze klantenservice.
Telefoon : 020-2624202 (Op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 - 17:00.)
E-mail: info@hoofdkussens.nl

Wollen kussens op Hoofdkussens.nl

Wollen kussens zijn gevuld met kleine wollen plukjes wol en bolletjes wol. Wol is waarschijnlijk het oudste en bekendste vulmateriaal voor hoofdkussens. Afhankelijk van hoeveel gram wol er in het kussen wordt gestopt varieert de stevigheid. Wol is van zichzelf een redelijk luchtig materiaal met een open structuur, maar kan bij een hoge vulhoeveelheid de nodige stevigheid geven. Wol komt van schapen en wordt daardoor biologisch genoemd. Het materiaal is vriendelijk voor het milieu omdat, zoals u misschien wel weet, de wol bij de schapen redelijk snel weer aangroeit. Daarnaast hebben de schapen hun wollen vacht zomers niet nodig en wordt de wol dus nuttig gerecycled. Het wollen materiaal wordt na het afscheren eerst gereinigd en behandeld. Vervolgens wordt de wol gelijkmatig verdeeld in het hoofdkussen.

Eigenschappen van een wollen kussen

Een wollen kussen heeft verschillende kwaliteiten en voordelen. Zo zijn de kussens ideaal voor mensen die niet erg houden van harde kussens, maar er toch ook liever niet helemaal in weg zakken. Wol is een veerkrachtig materiaal, wat zacht aanvoelt, maar ook stevigheid kan bieden voor hoofd, nek en schouders. Een wollen kussen is gevuld met allemaal bolletjes en plukjes wol. Dit is gelijkmatig over het kussen verdeeld en geeft stabiliteit. Wol heeft nog twee zeer belangrijke eigenschappen die een hoofdkussen ten goede doen. Ten eerste is wol een luchtig materiaal. Dit zorgt ervoor dat het kussen goed kan ventileren, de lucht kan vrij door het kussen stromen en houdt het kussen fris. De andere belangrijke eigenschap is het vocht opnemende vermogen van wol. Wol is van zichzelf enigszins vet. Het vocht dat u ’s nachts verliest wordt opgenomen in het kussen, maar wordt ook weer afgevoerd en afgestoten door het vet. Dit gebeurt overdag wanneer u niet op het kussen slaapt. Het opgenomen vocht verdampt in de lucht, waardoor u de volgende nacht weer op een schoon en fris wollen hoofdkussen in slaap kunt vallen.

Met een wollen kussen zult u heerlijk slapen op natuurlijk materiaal. Het voelt zacht en veerkrachtig aan en deukt meteen uit wanneer u omdraait. Daarom hoeft u het kussen minder vaak op te schudden en blijft het kussen lang in zijn originele vorm. De wol zakt in onder de zwaarste drukpunten waardoor uw hoofd wat dieper inzakt dan uw nek. Hierdoor wordt uw nek wel op een goede manier ondersteunt en zullen nekklachten of hoofdpijn voorkomen worden.

Onderhoud van een wollen hoofdkussen

Wol heeft eigenlijk vrij weinig onderhoudt nodig vanwege het eerder genoemde vet in het materiaal: de lanoline. Dit zorgt ervoor dat vuil en bacteriën afgestoten worden. Het is voldoende om het kussen af en toe buiten te laten luchten, of het raam van de slaapkamer open te zetten. Zorg ervoor dat het kussen niet in de warmte van de zon komt te liggen want dit kan de wol uitdrogen. Dankzij de wollen vulling met lanoline is het eigenlijk niet nodig om het hoofdkussen te wassen. Toch hebben wij een aantal wollen hoofdkussens in ons assortiment die geschikt zijn voor in de wasmachine. Bij deze producten staat het vermeld bij de productspecificaties, of op de verpakking.

Bestel een kussen van wol online

Hoofdkussens.nl is uiteraard uw betrouwbare leverancier van wollen hoofdkussens in verschillende uitvoeringen. Mocht u op zoek zijn naar een ander type kussen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk ook een groot assortiment met traagschuim kussens, donzen kussens, synthetische kussens en nog veel meer soorten kussens! Kijk rustig rond in ons assortiment en als u een keuze heeft gemaakt kunt u uw nieuwe kussen eenvoudig bestellen. U plaatst namelijk uw product in de winkelmand en klikt vervolgens op bestelling afronden. In de volgende stap kunt u uw gegevens invullen. Deze hebben wij nodig om uw product te bezorgen op het juiste adres. U hoeft uw gegevens maar eenmalig in te vullen en u hoeft geen account aan te maken. Tot slot komt u bij de betaling. Wij bieden verschillende betaalopties, zodat u zelf kan kiezen hoe u wilt betalen. Onze veilige betaalopties zijn Paypal, iDeal, creditcard en Afterpay. Wanneer u kiest voor Afterpay betaalt u achteraf. Zodra u de producten heeft ontvangen dient u dan binnen een bepaalde termijn het bedrag te voldoen. Wanneer uw bestelling is afgerond zullen wij er alles aan doen om uw producten zo snel mogelijk thuis te bezorgen!

 

Een ogenblik geduld a.u.b.